• Lou Bega

Lou Bega (David Lubega) este un cunoscut cântăreț și compozitor german, născut la München (Germania) în 1975, tatăl său fiind de origine ugandeză, iar mama de origine italiană. Copilăria și adolescența Lou Bega și-a petrecut-o în Italia (Calabria), Germania (München), Uganda și S.U.A.
Cariera muzicală Lou Bega a început-o la vârsta de 13 ani, fondând împreună cu doi prieteni un grup de hip-hop, cu care lansează primul CD. Apoi la 15 ani la Miami (S.U.A.) descoperă muzica latinoamericană, de care se îndrăgostește. Revenind în Germania semnează un contract cu casa de discuri "LAUTSTARK" și înregistrează piesa "Mambo No. 5", preluată din repertoriul interpretului și compozitorului cubanez Perez Prado. Piesa, pentru care Lou Bega compune un nou text, devine un hit european și american, plasându-se pe primul loc pentru 20 de săptămâni în Franța (record național) și făcându-l rapid cunoscut pe Lou Bega în lumea întreagă.
În 1999 primul său album "A little bit of Mambo" urcă pe locul trei în topurile din Germania și S.U.A. și pe primul loc în Austria, Canada, Finlanda, Ungaria, Portugalia și Elveția. Următoarele albume ale interpretului apar in 2001, 2005, 2010 și 2013, cuprinzând atât piese proprii, cât și coveruri. Chipul lui Lou Bega a fost împrumutat unui personaj din jocul de calculator "Tropico"

Вернуться к списку артистов »