• Loredana

Loredana Groza este o cântăreață de muzică ușoară din România.
A inceput sa cante de la varsta de 3 ani si canta pe tot parcursul scolii si al liceului la Onesti. La 14 ani participa la Festivalul "Cantarea Romaniei", la Focsani, unde e remarcata de Dumitru Morosanu si Jolt Kerestely. Acestia au fost cei care au chemat-o la Bucuresti pentru a participa la preselectia pentru concursul de televiziune "Steaua fara nume", desi nu indeplinea criteriul varstei minime de participare de 17 ani. Castiga trofeul Steaua fara nume la 16 ani. Tot la 16 ani participa la Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia, unde castiga premiul cel mare, fiind cea mai tanara participanta si, totodata, cea mai tanara castigatoare a trofeului Mamaia.
In 2006 Loredana revine cu un album spectaculos: "Jamparalele", un album unic cu muzica de dans din toata zona balcanica, pornind de la un ritm comun acestor locuri:jamparaua. Aceste ritmuri unesc Balcanii si Carpatii de mai multe sute de ani, dand unicitate acestui stil. Albumul este o calatorie ametitoare si revigoranta prin subconstientul muzicii noastre populare. Jamparaua e reghetonul balcanilor cu un funcky iz de middle east. Cantecele traditionale oltenesti, sarbesti, lautaresti, sarbesti, etc, se mixeaza nonsalant cu ritmuri de house, breakbeat, rock, mambo, rithm and blues, reinventandu-se.
Loredana combina aceasta muzica balcanica cu tonuri moderne si electrice, intr-un etno fusion in care dilueaza jazz, pop, rock, punk, funk, hip-hop intr-un nou sound integral, ca un fel de radio magic care sincronizeaza mai multe frencente si voci cu instrumente din trecut si viitor, un fel de blend al genurilor muzicale contemporane si pune in valoare aceasta colectie de melodii extraordinare.
Este un fel de hyper-modernism folk. Este DJ Faramita Lambru criogenizat si trezit ieri, pus intr-un studio digital sa orchestreze muzica pentru Lori. In plus, odata cu lansarea CD-ului ‘IubiLand", Loredana aduce si primul concert 3D din Romania, un material filmat cu cea mai noua tehnologie 3D cu o camera prototip.

Înapoi la lista de artiști »