• Vali Boghean Band

Moldova

Valentin Boghean s-a născut la 21 septembrie 1977 în satul Bumbăta, Raionul Ungheni, Republica Moldova. Este mezinul familiei Boghean, cel de-al paisprezecelea copil. După cum mărturisea muzicianul însuşi într-un interviu „cei din familia Boghean sînt născuţi cu muzica în sînge", mama şi tata cîntă, iar 7 dintre copiii familiei sînt muzicieni profesionişti, Valy deşi a absolvit doar Şcoala de muzică de la Corneşti, Ungheni, clasa trompetă, a „învăţat la facultăţi" împreună cu fraţii şi surorile, cizelîndu-şi talentul şi „îmblînzind cu dragoste" numeroase instrumente, „umbînd" la şcoala nesecatului izvor - cel al folclorului autentic.

A cîntat împreună cu formaţia fraţilor săi „Aghelia", cunoscută în tot Ungheniul în perioada anilor 1993-1995. Apoi face parte din formaţia „Panoramic" ‒ 1995, iar în 1998 devine membru al formaţiei de jazz-rock „X-band".

În anul 2002 este membru al formațiilor „Trigon", „Transbalkanica", „The Shin", „Boghean&Band".

Participă la numeroase concursuri şi festivaluri, alegîndu-se cu locuri de frunte, reprezentîndu-şi ţara cu cinste, iar începînd cu anul 2010 şi-a început cariera solo. Se realizează ca solist-instrumentist și vocalist.

Primul său album solo „Doar ea" îl lansează în anul 2011. 

Valeriu Cascaval - artistul care cântă "Moonlight Sonata" cu două bețe. Valeriu Cascaval s-a născut în 1971 în Chișinău, Republica Moldova. A urmat școala de muzică "Ciprian Porumbescu", și a fost țambalist în orchestrele de tineret "Speranța" și "Mărțișor". Fiind adolescent, el a câștigat concursul internațional de muzică folk pentru tineri, "Barbu Lautaru". După ce a absolvit școala de muzică, el sa alăturat Orchestrei de muzică populară "Lautarii" și a început studiile la Academia de Muzică "G. Musicescu" din Chișinău.

În perioada 1999-2003, Valeriu își face studiile post-universitare la Facultatea de Teorie și Compoziție în Hamburg, Germania.

Gari Tverdohleb - tobe, instrumente de percuție, xilofon
Cel mai bun baterist din Republica Moldova, Gari Tverdohleb - a absolvit Academia de Arte din Chișinău, în calitate de percuționist și baterist de jazz. A cântat în numeroase proiecte jazz și rock, a participat la numeroase festivaluri internaționale de jazz. Gari este un maestru al tuturor instrumentelor de percuție, un muzician genial și original, care posedă un ritm perfect, capacitatea de a sublinia nuanțele cele mai rafinate și de a crea o muzică densă și complexă. El este un instrumentist sensibil, cu o manieră de interpretare extrem de delicată, dar poate realiza și o "furtună", atunci când este necesar.

Valentin Schirca - Pian electronic
Născut în Briceni, R. Moldova, Valentin Schirca a absolvit în anul 2003 Colegiul de Muzică "Ștefan Neaga", secția pian, apoi în 2009, Academia de Muzică, Teatru și Arte, secția jazz.

Sandu Daraban - Chitară

Oleg Lascu - Contrabass(acoustic)

Înapoi la lista de artiști »